Διοργάνωση Αθλητικής Βιωματικής Δράσης (ΕΘΝ.Ο.Α. & ΠΕ.Κ.Ε.Σ.)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
(ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛAΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διοργάνωση Αθλητικής Βιωματικής Δράσης

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδος και ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής Δρ. Ρήγας Ηλίας, σε συνεργασία με την ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ (ΕΘΝ.Ο.Α.), διοργανώνουν αθλητικό βιωματικό πρόγραμμα – δράση, με συνδιοργανωτές το Δήμο Λεβαδέων, την Κ.Ε.ΔΗ.Λ. και τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας (υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής).

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο Λιβαδειάς την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 και ώρες 10.00-11.30 και 11.30-13.00 με σκοπό:

τη διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας (μορφωτική διαδικασία που αποσκοπεί στην αγωγή των νέων σύμφωνα με τις Ολυμπιακές αξίες),

την προαγωγή της γνώσης σε θέματα που σχετίζονται με την αποφυγή της βίας στα  γήπεδα,

το ευ αγωνίζεσθαι,

το δικαίωμα του μη αποκλεισμού και

την ενημέρωση των μαθητών για τα Ολυμπιακά αθλήματα.

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών των Δημοτικών Σχολείων στα διάφορα αθλήματα της βιωματικής δράσης και η επαφή τους με Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές θα συμβάλει σημαντικά στη μύησή τους στις αξίες του αθλητισμού και στα Ολυμπιακά ιδεώδη.

Παρόμοιες δράσεις θα επαναληφθούν και σε άλλες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας.

Δείτε Φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση από εδώ,

εδώ, αλλά και από εδώ.

Στην Βιωματική δράση, συμμετείχαν 600 μαθητές και μαθήτριες από 20 Δημοτικά Σχολεία της Βοιωτίας, γνώρισαν Ολυμπιονίκες και ήρθαν σε επαφή με 16 Ολυμπιακά αθλήματα.

Βιωματική δράση για τη διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους στους μαθητές